Dostaliśmy jagody od Pani Dorotki, z lasu. Sama zbierała. Trochę zjedliśmy bez niczego, a z reszty Mama zrobiła Nam pyszną kolację. Niejadek uwielbia jagody. Zjadł tyle samo co ja - to znaczy się dużo jak na Niego.
Bardzo lubię taki fioletowy kolor.
Lista produktów:
- 250 g jagód
- pół dużego kubka jogurtu naturalnego
- dwie szczypty cynamonu
- 3 łyżeczki cukru
- 250 g makaronu kolanka
Gotowanie:
Wodę - jakieś 3 litry - na makaron trzeba zagotować. Gdy zacznie bulgotać wsypać sporo soli, a potem gotować makaron tyle ile napisali na opakowaniu.
Jagody trzeba zalać jogurtem z cukrem i cynamonem. Lekko rozgnieść aby jogurt zafarbował się na fioletowo.
Makaron wymieszać z owocowym sosikiem. Smacznego.
Makaron wymieszać z owocowym sosikiem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis, będzie Nam miło jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz. Z góry ślicznie dziękujemy: Tadek i Niejadek