środa, 9 lipca 2014

Kolanka z jagodami







Dostaliśmy jagody od Pani Dorotki, z lasu. Sama zbierała. Trochę zjedliśmy bez niczego, a z reszty Mama zrobiła Nam pyszną kolację. Niejadek uwielbia jagody. Zjadł tyle samo co ja - to znaczy się dużo jak na Niego.

Bardzo lubię taki fioletowy kolor.


























Lista produktów:

  • 250 g jagód
  • pół dużego kubka jogurtu naturalnego
  • dwie szczypty cynamonu
  • 3 łyżeczki cukru
  • 250 g makaronu kolanka

Gotowanie:

Wodę - jakieś 3 litry - na makaron trzeba zagotować. Gdy zacznie bulgotać wsypać sporo soli, a potem gotować makaron tyle ile napisali na opakowaniu.

Jagody trzeba zalać jogurtem z cukrem i cynamonem. Lekko rozgnieść aby jogurt zafarbował się na fioletowo.

Makaron wymieszać z owocowym sosikiem. Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, będzie Nam miło jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz. Z góry ślicznie dziękujemy: Tadek i Niejadek