niedziela, 5 października 2014

Penne ze szpinakiem - rekomendowane przez dzieci








Wszyscy się dziwią, że uwielbiamy makaron ze szpinakiem. Ale przecież jest tak  pyszny, że nie sposób mu się oprzeć. Zawsze zjadamy z Niejadkiem porcję na obiad, a potem na kolację - Mama zawsze robi więcej. Musicie go spróbować!






Lista składników:

  • 500 g makaronu penne
  • opakowanie mrożonego szpinaku (Mama ostatnio odkryła taki z Biedronki i mówi, że jest super)
  • pół szklanki śmietanki 30% 
  • łyżka oleju rzepakowego do smażenia
  • średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli i mielonego białego pieprzu
  • pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

Gotowanie:

Makaron trzeba ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka.
Cebulkę należy pokroić w kostkę. I podsmażyć ją na oleju, dodać czosnek, chwilę smażyć. Wrzucić szpinak i mieszać aż do rozmrożenia. Doprawić przyprawami i chwilę gotować. Wlać śmietankę i gotować 2 minuty. Zielony sos wlać do garnka z makaronem i dobrze wymieszać. Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, będzie Nam miło jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz. Z góry ślicznie dziękujemy: Tadek i Niejadek