Wszyscy się dziwią, że uwielbiamy makaron ze szpinakiem. Ale przecież jest tak pyszny, że nie sposób mu się oprzeć. Zawsze zjadamy z Niejadkiem porcję na obiad, a potem na kolację - Mama zawsze robi więcej. Musicie go spróbować!
Lista składników:
- 500 g makaronu penne
- opakowanie mrożonego szpinaku (Mama ostatnio odkryła taki z Biedronki i mówi, że jest super)
- pół szklanki śmietanki 30%
- łyżka oleju rzepakowego do smażenia
- średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli i mielonego białego pieprzu
- pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Gotowanie:
Makaron trzeba ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka.
Cebulkę należy pokroić w kostkę. I podsmażyć ją na oleju, dodać czosnek, chwilę smażyć. Wrzucić szpinak i mieszać aż do rozmrożenia. Doprawić przyprawami i chwilę gotować. Wlać śmietankę i gotować 2 minuty. Zielony sos wlać do garnka z makaronem i dobrze wymieszać. Smacznego.
Cebulkę należy pokroić w kostkę. I podsmażyć ją na oleju, dodać czosnek, chwilę smażyć. Wrzucić szpinak i mieszać aż do rozmrożenia. Doprawić przyprawami i chwilę gotować. Wlać śmietankę i gotować 2 minuty. Zielony sos wlać do garnka z makaronem i dobrze wymieszać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis, będzie Nam miło jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz. Z góry ślicznie dziękujemy: Tadek i Niejadek